Brijanje lica brijačem

Nekoliko saveta kako da se što bolje obrijete brijačem.

Otvorite pore – Prvi korak je da otvorite pore. To možete učini toplim tušem ili nakvašenim toplim peškirom koji zadržavate na licu najmanje jedan minut.

Očistite lice – Peškirom napravite blagi piling lica da uklonite mrtve ćelije sa kože. Isperite lice u potpunosti sa toplom vodom.

Nanesite gel ili penu za brijanje – Nanesite penu kružnim pokretima i ostavite je bar dva do tri minuta da deluje. U ta dva tri minuta dlaka će omekšati. Potražite kreme ili pene koje sadrže benzoil peroksid koji vam može pomoći u sprečavanju nastanka sitnih gnojanica na licu nakon brijanja.

Izaberite pravi tip brijača –  Izaberite pravi tip oštrice. Ukoliko imate osetljivu kožu koristite brijače sa manjim brojem sečiva. Vodite računa da sečivo uvek bude oštro i čisto.

Kako se brijati? – Preporuka je da brijanje obavljate u najviše dva kratka poteza izmedju ispiranja brijača. Takodje, preporuka ja da zatežete kožu dok povlačite brijač naročito u zoni oko nosa i usana. Nikada brijač ne pritiskajte previše.

Isperite lice hladnom vodom – Hladna voda je važna za zatvaranje pora. Umijte lice više puta hladnom vodom.

Osušite lice – Najbolje je osušiti lice peškirom tapkajući kožu. Nanesite losion ako ga koristite a nakon njega hidrantnu kremu za osetljivu kožu – ovlaživač sa SPF 15 za zaštitu kože od Sunca.

Poštujući ovu proceduru, urastanje dlaka i iritaciju kože od brijanja svodite na minimum.