Mezoterapija hijaluronom

Hijaluronska kiselina ili hijaluron je najbolja supstanca za unapredjenje kvaliteta i tonusa kože i volumena lica. Hijaluronska kiselina je prirodan sastojak naše međućelijske tečnosti, nalazi se u koži, strukturama oka kao i omotačima zglobova. Molekul hijaluronske kiseline kod svih živih bića je isti. Ta činjenica omogućava da se molekul koga stvaraju insekti koristi za podmlađivanje i poboljšanje izgleda kože kod ljudi a da pri tome ne izaziva alergijsku reakciju.

Hijaluronska kiselina je sredstvo koje najmoćnije vezuje vodu, naime, 1gr hijalurona vezuje čitavih 6L vode. Kada je u prirodnom stanju koristi se samo u mezoterapiji i hidrataciji kože jer joj je trajnost svega 3 dana. Da bi trajnost hijalurona bila 6 meseci ili godinu dana potrebno je da se molekuli posebno vezuju između sebe (ukrštaju). Sa ukrštanjem molekula dobija se različita gustina gela koji se kasnije ubrizgava u potkožno tkivo.

Više o hijaluronskim filerima pročitajte ovde.

Mezoterapija hijaluronom

Kako starimo naša koža postaje tanja i sve više dehidrirana. Količina kolagena i elastina u tkivu se postepeno smanjuje i na licu se polako pojavljuju bore. Hijaluronska kiselina malog viskoziteta može se aplikovati kao potpora usahloj koži.

Čitava površina kože se tokom tretmana meziterapijom napuni malim depoima hijalurona. Tokom sedam dana molekuli hijaurona neprestano vezuju molekule vode a koža postepeno postaje hidrirana i sjajna. Na taj način koža dobija dodatnu vlažnost i volumen a tokom vremena prirodnim putem sintetiše se dodatna količina kolagena i elastina.

mezoterapija hijaluronom

Procedura mezoterapije hijaluronom je poželjno da se ponavlja jednom u mesec dana tokom tri meseca a potom jos jednom nakon šest meseci.

Rezultati tremana su vidni odmah i sam tretman se ne može efikasno sprovesti ni na jedan drugi način. Čak i koža koja izgleda kao ispresavijan papir, za koju se čini da ne postoji metoda kojom joj se može pomoći, već posle prvog tretmana postaje vidno lepša. Efekat postignut ovim tretmanom traje i do 2 godine.

Ovim tretmanom se takodje postižu izuzetni rezultati revitalizacije i hidratacije cele površine lica, površine vrata kao i nadlanica.

dermatološka ordinacija DERMATIM, Beograd