ATTIVA endodermalni radiotalasni lifting kože

ATTIVA endodermalni radiotalasni lifting kože je terapija koja primenjuje najnovija tehnološka dostignuća umedicini sa subdermalnom toplotnom stimulacijom kolagena – subdermal induced heat tehnology. Ova tehnologija na efikasan i potpuno bezbedan način rešava sve znake starenja, bez hirurških operacija.

Kolagen je najvažniji element kože, zadužen je za njenu glatku površinu bez bora, čvrstinu i elastičnost. Tokom godina proizvodnja kolagena se smanjuje, a koža postaje opuštena i naborana. Stimulacijom i regeneracijom kolagena postiže sa mladji, čvrsći i svežiji izgled kože. ATTIVA subdermalnom toplotnom stimulacijom postiže se veoma efikasno stvaranje kolagena a bez oštećenja površnog sloja kože.

Attiva radiotalasna terapija se može koristiti za:

– zatezanje i podizanje kože svih regija lica

– zatezanje i stimulaciju gornjih i donjih očnih kapaka

– zatezanja opuštene kože vrata i podizanje podbratka

– korekciju finih bora

– zatezanje opuštene kože stomaka, nadlaktica i butina

– uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga stomaka i podbratka

– lečenje ožiljaka

Kako se postiže stimulacija kože ATTIVOM ?

ATTIVA endodermalna radiotalasna terapija se aplikuje u predeo potkožnog tkiva, pri čemu se stvara strogo kontrolisana toplotna energija. Toplotna energija od oko 50 stepeni dovodi do denaturacije proteina, a time nastaje kontrakcija i zatezanje kolagenih vlakana. Takodje, metaboličkom aktivacijom stimuliše ćelije, fibroblaste da produkuju novi kolagen i elastin, sa efektom trajnog zatezanja. Toplotna energija se može koristiti i za destrukciju lokalizovanih masnih ćelija, u predelu stomaka, podbratka i bokova. Visokom temperaturom od oko 70 stepeni postiže destrukcija masnih ćelija sa oslobadjanjem triglicerida koji se eliminišu limfnim putevima.

Kako izgleda tretman ATTIVOM ?

Tankom i finom sondom dolazi se do potkožnog tiva odredjene regije, kojoj se aplikuje toplota. Tretman nije bolan, posto se prethodno anestezira tretirano područje. Posebnom kamerom prati se temperatura na površini kože, čime se postiže odgovarajuća toplotna energija u dubljim strukturama, a bez oštećenja površnog sloja kože. Nakon tretmana koža je normalnog izgleda. Nekada se mogu pojaviti modrice, laki otok na tretiranoj regiji, prolaznog karaktera.

Koji se rezultati mogu postići ATTIVOM?

ATTIVA radiotalasni lifting se može koristiti na svim delovima kože koja sadrži kolagen i koga želimo da obnovimo. Zategnutija koža i svežiji izgled postaju vidljivi za 4-6 nedelja, a tokom vremena su sve izrazitiji. Dobri rezultati mogu se postići tokom jednog ili više tretmana, koji se ponavljaju nakon 3 do 6 meseci.

Dr Sladjana Cvejić